Tuesday, November 26, 2013

Câinii sinucigaşi din Scoţia

În Scoţia există un astfel de loc căruia i se spune Podul Overtoun, care în ultimele secole a atras atenţia ziariştilor datorită numeroaselor cazuri de sinucideri făcute de către câinii din zonă. De obicei partea stângă a podului este folosită de către câini care se aruncă in gol. De mulţi ani nimeni nu îşi poate explica acest fenomen şi mulţi oameni cred că există ceva putere supranaturală care imping animalele la sinucidere.



Adevărul a ieşit la iveală când Dr. David Sands, un expert în habitatul canin, s-a interesat de acest caz. David crede că ceva îi determină pe câini intenţionat să sară de pe pod doar în zilele însorite. El crede că animalele poate simţi, mirosi, sau chiar să vadă ceva ce îi provoacă la sinucidere.
În urma unui experiment, expertul canin a reuşit să afle că şoarecii şi alte câteva rozătoare care trăiesc sub pământul din jurul podului era cauza sinuciderilor. În timpul unei zi însorite şi senine, câinii pot simţii mirosul puternic şi irezistibil al urinei lăsate de către rozătoarele din zona podului care îi conduc spre moarte. Pereţii de granit ai podului încurcă complet raza vizuală a câinilor şi de asemenea blochează sunetul din jur, astfel câinii se pot baza doar pe mirosul sensibil al acestora şi toţi sar de pe pod atraşi de mirosul urinii fără să ştie înălţimea podului care este fatală şi pentru un om.



No comments:

Post a Comment