Monday, March 24, 2014

10 realităţi despre VOLVO

Volvo Cars este o companie producătoare de maşini din Suedia. Numele Volvo a fost considerat un bun trademark pentru o companie de rulmenţi şi pentru o companie de automobile. Mai jos sunt prezentate 10 realităţi mai ciudate sau nu, despre Volvo Cars

1. În Latină, Volvo înseamnă "mă rostogolesc". Numele a fost înregistrat prima dată în anul 1911 pentru o companie de rulmenţi.

2. Compania a fost fondată în 14 Aprilie 1927 în Suedia. Prima maşină Volvo a fost numită "Jakob" şi a fost produsă tot în anul 1927.


3. Seriile Volvo 200 au fost lansate în 1974, iar versiunea cu 6 cilindri a fost lansată la scurt timp după.

4.  Prima maşină cu ecran larg laminat a fost Volvo PV444

5. În anul 1999, Compania Volvo împreună cu Aston Martin şi Jaguar, a fost adăugată grupului Ford. Compania a fost apoi vândută în 2010 la Zhejiang Geelz Holding Group, o companie Chineză.


6. Centura de siguranţă a fost inventată de Volvo, cu 50 de ani în urmă. Compania a intenţionat să nu facă un certificat care să împiedice alţi constructori de maşini să folosească centură de siguranţă pentru maşinile lor. Compania Volvo a declarat că toţi proprietarii de maşini trebuie să se simtă în siguranţă în maşinile lor.

7. Prima linie de asamblare a unei camionete Volvo a început în anul 1974 în Ghent.


8. Simbolul Volvo reprezintă un semn străvechi pentru fier. Semnul fierului a fost folosit pentru a simboliza puterea fierului folosit pentru a construi maşinile. Suedia este cunoscută pentru calitatea înaltă de fier. Bara diagonală de fier a fost folosită în principiu pentru a fixa simbolul cercului cu săgeata pe radiator.

9. Toate modelele de lux Volvo erau echipate cu motoare V6, care se mai numeau şi motoare PRV.

10. Primul model de camionetă Volvo se numea Volvo Amazon.


*Mai multe detalii despre VOLVO puteţi găsi aici: My Never Ending Volvo S60 Project

No comments:

Post a Comment