Wednesday, April 2, 2014

Omul invizibil

În Iran, un bărbat a căzut victimă unei înşelătorii stupide. Acesta fiind foarte superstiţios şi uşor de manipulat, a mers la un vraci să îi ghicească norocul. Vraciul văzând că este extrem de credul, i-a spui acestuia că îl poate ajuta să se îmbogăţească făcându-l invizibil. Omul a acceptat şi cu doar câteva „cuvinte magice” cunoscute doar de vraci, acesta a devenit invizibil. Acum putea să fure cât de mult dorea fără ca cineva să îl vadă, pentru simplu fapt că era „invizibil”.


Foarte încrezător în invizibilitatea sa, bărbatul a mers la cea mai apropriată bancă pentru a-şi îndeplini visul, acela de a deveni bogat. Presupunând că oamenii vor fi uimiţi de faptul că lucrurile şi banii vor „zbura” din mâna lor, bărbatul a început să ia bani din mâinile oamenilor care stăteau la rând la ghişeul de la bancă. Oamenii din bancă şi agentul de securitate l-au imobilizat imediat pe bărbatul „invizibil” şi l-au predat poliţiei din Teheran.


Nefericitul „invizibil” a plătit 5 milioane de Riali vraciului, adică aproximativ 290 euro, iar în schimb a primit o vrajă care i-a legat mâinile şi l-a trimis în închisoare să stea gratuit.

No comments:

Post a Comment