Saturday, April 5, 2014

Orașul fantomă din Argentina

Un oraș ciudat aflat sub apă foarte sărată timp de un sfert de secol, în Argentina, a ieșit la iveală, dezvăluind un peisaj de-a dreptul înfricoșător. Epecuen este localizat în sud-vestul capitalei argentiniene. În trecut, era o stațiune turistică foarte căutată datorită apei cu proprietăți tămăduitoare.


Aproximativ 1.500 de oameni se ocupau de 20.000 de turiști în fiecare sezon. În perioada de prosperitate a țării, argentinienii ajungeau acolo din capitală pentru a se relaxa. Apa unui lac din această stațiune avea un nivel de salinitate de 10 ori mai mare decât cea a oceanului. Lacul era preferat de turiștii de origine israeliană, deoarece le amintea acestora de apele Mării Moarte.


La un moment dat, însa, iernile dificile, urmate de numeroase furtuni, au dus la inundații grave, în data de 10 noiembrie 1985. Locuitorii au plecat cu ce au apucat să ia din locuințe, casele fiind înconjurate de apa sărată cu adâncimea de circa zece metri. Acum, Epecuen a devenit din nou o atracție pentru turiști, însa din cauza peisajului lugubru pe care îl scoate la iveală. Totul pare desprins din filmele post-apocaliptice.


Singurul care nu a părăsit orașul este un bătrân, Pablo Novak, de 82 de ani. Acesta locuiește acum la marginea localității împreună cu câinele său.


Sursa: ziare.com

No comments:

Post a Comment